Uw coach | cursusleider

Ik ben Anna Vuijk-de Haan, 66 jaar. Ik ben 30 jaar met Rob getrouwd en samen hebben we drie kinderen en vier kleinkinderen. Ik mag zeggen dat ik een goed leven heb; geen noemenswaardige problemen, geen nare ziektes. En begin februari 2021 mag ik met pensioen.

Maar dat is niet altijd zo geweest: Ik ben het vierde kind van vijf uit een liefdeloos gezin. Mijn ouders hadden het eigenlijk wel gezien na drie kinderen en toen kwam ik, een meisje, dat was een tegenvaller want mijn vader had nu drie meisjes en wilde liever nog een jongen. Er werd nauwelijks naar mij omgekeken. Ik was een eenzaam kind in een groot gezin. Ik weet wat het is, eenzaam zijn niet alleen als kind maar ook als volwassenen in een relatie.

Toen ik in de veertig was, ben ik een vierjarige opleiding tot coach en counselor gaan doen. Daarop nog een extra opleiding tot mediator, om mensen te helpen uit conflictsituaties te komen . Een aantal jaren hielp ik, naast mijn baan als directiesecretaresse, als coach en mediator vele cliƫnten weer de goed weg op.
Na een ‘coach’-pauze van een paar jaar, kwam ‘eenzaamheid’ weer op mijn pad, maar nu meer omdat het me opviel dat er zoveel mensen last hebben van eenzaamheid. Ik wilde na mijn pensioen niet achter de geraniums wegkruipen maar weer mensen gaan helpen. Daarom heb ik de opleiding tot Specialist in de aanpak van Eenzaamheid gevolgd.

Ik heb niet de illusie eenzaamheid op te kunnen lossen, maar ben er wel van overtuigd dat ik een aantal mensen kan helpen een fijner leven te hebben door niet meer zo eenzaam te zijn.