Ik wil weer meedoen!

De wereld kun je niet veranderen. wel je eigen leven ……. acht weken!

De cursus Creatief leven is ontwikkeld door Jeanette Rijks (Faktor5). Het is een cursus van acht weken voor mensen die zich te vaak eenzaam voelen.
De cursus leert je anders te kijken naar jezelf en de wereld. Welke dingen voor jou belangrijk zijn. Het biedt inzicht in de patronen van jouw leven, dus in jezelf. 
Maar dat is niet het enige.  Er worden opdrachten gedaan die je laten ervaren hoe het is als je dingen aanpakt. Het prikkelt je dingen anders te doen dan je gewend was. Je voelt hoe leuk het is om nieuwe dingen te doen. Je ontdekt wat het is om je leven zèlf vorm te geven.

Wat je bereikt is dit:

  • Je legt makkelijker contacten
  • Je vergroot je zelfvertrouwen
  • Je wordt besluitvaardiger
  • Je maakt keuzes op basis van wat jij zelf belangrijk vindt
  • Je ontdekt je kwaliteiten en hoe je die in relaties kunt gebruiken

 •  

 

cursus Creatief Leven in een groep

Het is bewezen: leren en veranderen lukt het best in een groep met deskundige begeleiding van een speciaal opgeleide cursusleider.  Omdat in een groep de mensen naar zichzelf luisteren en naar elkaar. Want het gevoel van eenzaamheid oplossen gaat het best in een sociale omgeving.
In de cursus wordt een groot aantal opdrachten gedaan, sommige doe je in de groep, andere thuis. Voor alle opdrachten geldt: je moet ze doen, maar als je niet wilt, hoef je niets te delen met de groep. Het is heel belangrijk je veilig te voelen. Je volgt een individueel traject in een groep.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van ongeveer 2 uur. De groep bestaat uit maximaal 8 personen.

Na deze cursus:

  • Heb je een individueel traject afgelegd ter verbetering van je leven.
  • Heb je gegarandeerd resultaat afgelegd.
  • Weet jij wat er nodig is om te veranderen van eenzaam naar niet eenzaam.
  • Kun je voortaan, ook als je later in je leven ooit weer last hebt van eenzaamheid, daar beter mee om kunt gaan.
  • Heb jij creativiteit in je leven gebracht op een manier die bij je past.

cursus Creatief Leven individueel

Voor wie toch liever individueel begeleid wil volgen is het programma Creatief Leven ook individueel te volgen met één op één begeleiding van mij.
Je volgt dezelfde lessen als die in groepsverband, maar nu een op een.
Ook nu volg je de lessen en maak je de opdrachten samen met de coach of thuis.
Je hebt een vertrouwensband met de coach in een veilige setting.

cursus Creatief Leven online met begeleiding

De cursus Creatief Leven is een programma dat is gemaakt om eenzaamheid te helpen aanpakken. Je gaat van start met het programma Creatief Leven, om te voorkomen dat eenzaamheid je leven beheerst. Net als bij elke andere thuisstudie moet je jezelf motiveren.
Ik zorg voor steun onderweg! Deze steun zal online via Zoom of ander platform geboden worden.

De lessen zijn online, maar je werkt niet online, maar bij voorkeur op papier. Om twee redenen. Ten eerste: privacy. Niets van jouw privégegevens bevindt zich straks online. Dat voelt wel zo veilig. De tweede rede

n: werk je met pen en papier, dan ben je fysiek anders bezig dan op je toetsenbord. Dat ondersteunt het leren beter. En weet je, alle kleine beetjes helpen.

cursus Creatief Leven online

U volgt deze cursus geheel online zonder begeleiding. Voor deze vorm is het belangrijk dat de cursist voldoende motivatie heeft.

Ook voor deze vorm van het volgen van de cursus  geldt: De lessen zijn online, maar je werkt niet online, maar bij voorkeur op papier. Om twee redenen. Ten eerste: privacy. Niets van jouw privégegevens bevindt zich straks online. Dat voelt wel zo veilig. De tweede reden: werk je met pen en papier, dan ben je fysiek anders bezig dan op je toetsenbord. Dat ondersteunt het leren beter. .